DIRECT ONLINE UW VOG AANVRAGEN

De makkelijkste en voordeligste optie in Nederland.


Veelgestelde vragen

Alle vragen over een verklaring omtrent gedrag (vog) via Justis aanvragen op de makkelijkste en voordeligste optie in Nederland.

Wat kost een VOG?
De kosten voor een VOG zijn via mijnvogaanvraag.nl de laagste in Nederland. Je  betaald altijd een vast bedrag regelrecht aan Dienst Justis. Dit is voor iedereen € 33,85. Daarnaast betaal je aan de aanbieder een bedrag om jouw aanvraag te verwerken. Je hoeft hiervoor niet meer naar het gemeentehuis en/of een e-Herkenning aan te vragen om dit zelf bij Justis.nl te doen.

Zelfstandig en zonder werkgever een VOG aanvragen is via mijnvogaanvraag.nl de makkelijkste en voordeligste optie in Nederland.

Prijzen t.o.v. enkele andere aanbieders:

Aanbieder Tarief Kosten Justis Totaal Bedrijf
Via werkgever direct bij Justis.nl € 0,00 (werkgever betaald) € 33,85 € 33,85  
verklaringomtrentgedrag.nl - mijnvogaanvraag.nl € 6,50 € 33,85 € 40,35 Mijnvogaanvraag B.V.
Gemeentehuis (niet online) € 7,50 € 33,85 € 41,35  
aanvragenvog.nl € 7,50 € 33,85 € 41,35 Jump Legal B.V.
vog-aanvraag.nl € 12,50 € 33,85 € 46,35 PesCheck B.V.
Zelfstandig direct bij Justis.nl met eigen e-herkenning niveau 3 € 29,95 € 33,85 € 63,80  
         
Andere online aanbieders die significant duurder zijn voor dezelfde dienst.  
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35 Klant-Loket B.V.
vogdigitaalaanvragen.nl € 34,95 € 33,85 € 68,80 van Zundert Online Marketing
mijnvogaanvragen.nl € 40,35 € 33,85 € 74,20 Zelfde als mijnverklaring.nl
aanvraag-online-regelen.nl € 40,35 € 33,85 € 74,20 DSN Group B.V.
vog-spoednl.nl € 40,35 € 33,85 € 74,20 DSN Group B.V.
vog-nederland.n € 40,35 € 33,85 € 74,20 DSN Group B.V.
digitaalvog.nl € 40,35 € 33,85 € 74,20 DSN Group B.V.
vog-aanvraag.info € 41,35 € 33,85 € 75,20 Duitse organisatie
mijnverklaring.nl (tijdelijk offline) € 41,35 € 33,85 € 75,20 Zelfde als mijnvogaanvragen.nl

* Tarieven 2023
** Tarieven zijn inclusief BTW


Wat is de status van mijn VOG aanvraag?
Om de status van uw VOG aanvraag te weten te komen dient u deze op te vragen bij Justis.nl aangezien zij uw VOG aanvraag behandelen. Wij kunnen u geen status geven over de procedure(s) die Justis gebruikt. Wij zijn NIET Justis en kunnen derhalve hierover dan ook geen vragen beantwoorden. Heeft u een specifieke vraag over onze service dan kan u altijd contact met ons opnemen.


Wat is een VOG?

VOG betekent Verklaring Omtrent het Gedrag. Met een VOG kan je laten zien dat je in het verleden niets hebt gedaan wat een risico zou kunnen vormen voor je (toekomstige) werkgever of opdrachtgever.


Wanneer heb ik een VOG nodig?

Steeds vaker wordt naar een VOG gevraagd door een werk- of opdrachtgever. Een VOG is niet altijd verplicht, maar er zijn beroepsgroepen waarvoor de verplichting wel geldt.


Wat heb ik nodig om een VOG digitaal aan te kunnen vragen?


Hoe krijg ik de VOG?

De aangevraagde VOG wordt altijd per post verzonden. Ook als je hem digitaal aanvraagt. Het postadres is het adres zoals deze bij de gemeente bekend is.


Hoe lang moet ik wachten op de VOG

Officieel kan je de VOG verwachten binnen 4 weken indien je geen strafblad hebt. En binnen 8 weken indien je dat wel hebt. Heb je geen strafblad, dan heb je hem al vaak binnen anderhalve week binnen.


Kan ik een kopie van mijn VOG krijgen?

Nee, dat is niet mogelijk. In de praktijk neem je het origineel mee naar de werk- of opdrachtgever. Deze maakt er een kopie van en jij bewaart het origineel. Dit is vooral van belang als je een zzp’er bent en jouw VOG aan meerdere partijen moet overleggen. Je moet echter wel altijd het origineel meenemen zodat de werk- of opdrachtgever de echtheid van het document kan verifiëren.


Kan ik een factuur van mijn VOG aanvraag krijgen?

Nee, dat is niet mogelijk. Alleen onze zakelijke klanten krijgen een factuur voor de VOG aanvragen die wij voor ze indienen. Een VOG aanvraag is een persoonlijke/particuliere handeling en ons systeem heeft hiervoor geen mogelijkheid om een factuur te genereren.


Hoe vraag ik als zzp’er een VOG aan?

Via verklaringomtrentgedrag.nl kan je dat heel gemakkelijk. Vul in het aanvraagformulier je gegevens in en zet in de toelichting dat je een zzp’er bent.

Heb jij opdrachtgevers die in meerdere screeningsprofielen vallen, dan is het mogelijk dat je ook meerdere VOG’s moet aanvragen. Zet ook dat in het Toelichtingsveld. MijnVOGaanvraag.nl bekijkt je aanvraag en neemt indien nodig contact met je op via het mailadres dat je in het aanvraagformulier hebt opgegeven.


Wie hoort of ik een VOG heb gekregen?

Niemand. Je werkgever niet, je opdrachtgever niet. Alleen jij.


Krijg ik altijd een VOG

Geen strafblad? Altijd een VOG!
Maar ook heel vaak wanneer je wel een strafblad hebt. Bij een strafblad kijkt Dienst Justis wanneer de strafbare feiten zijn gepleegd (terugkijktermijn) en of ze in het te onderzoeken screeningsprofiel vallen. Wil je op een snelle manier kijken of je kans maakt op een VOG? Ga dan naar de VOGcheck van Justis.


Wat is een screeningsprofiel

Er bestaan 2 soorten screeningsprofielen: een algemene en een specifieke screeningsprofiel.

Algemeen screeningsprofiel
Het algemene screeningsprofiel is onderverdeeld in 8 risicogebieden:

  1. Informatiepagina
  2. Geld
  3. Goederen
  4. Diensten
  5. Zakelijke transacties
  6. Proces
  7. Aansturen organisatie
  8. Personen

De specifieke screeningsprofielen zijn afgeleid van de algemene screeningsprofielen. Dit om ervoor te zorgen dat relevante risico’s binnen een specifiek screeningsprofiel worden afgedekt. Ook al worden ze niet direct binnen het algemene screeningsprofiel vermeld.

De screeningsprofielen kennen terugkijktermijnen.

Meer info over screeningsprofielen (zie onderaan pagina het onderdeel Documenten)?


Wat is een terugkijktermijn

Een terugkijktermijn is het termijn waarbinnen de Dienst Justis kijkt naar strafbare feiten binnen een bepaald screeningsprofiel. De terugkijktermijn voor een VOG is standaard 4 jaar. Maar er zijn uitzonderingen dus let daar op, in het kort geldt: ben je jonger dan 23 jaar, dan geldt een terugkijktermijn van 2 jaar (uitgezonderd zedendelicten of zware geweldsdelicten). Ben je ouder dan 23 (maar dit geldt ook voor jongeren) en wil je in specifieke beroepsgroepen gaan werken, dan kan de terugkijktermijn van normaal gesproken 4 jaar wel tot 30 jaar oplopen. Een zedendelict heeft een onbeperkte terugkijktermijn.