Jouw VOG-aanvraag

Door ons geregeld. Makkelijk, vertrouwd én voordelig!

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een officieel document dat aantoont dat je gedrag geen belemmering vormt voor bepaalde functies of activiteiten. Een VOG wordt in Nederland afgegeven door Dienst Justis, onderdeel van de Nederlandse Overheid. Zij beoordelen jouw gedrag aan de hand van een zogenaamd screeningsprofiel, waarbij je achtergrond gecontroleerd wordt op strafbare feiten.

Of je nu een particulier, bedrijf of instelling bent, iedereen moet zonder veel moeite of kosten een VOG kunnen aanvragen. Wij helpen daarbij. Via ons kun je een VOG-aanvraag doen bij Justis. Wij zijn dus geen onderdeel van de overheid, maar een dienstverlener die ontzorgt en fungeert als schakel tussen jou en Dienst Justis.

Onze visie en missie

Wij vinden dat het aanvragen van een VOG moeiteloos en betaalbaar moet zijn voor iedereen. Doe je een aanvraag via onze website, hoef je niet meer naar het gemeentehuis voor een afspraak én betaal je geen absurd hoge prijzen zoals vaak bij andere (online) aanbieders. We bieden een goedkope, transparante en betrouwbare service, zonder verborgen kosten. Daarnaast bieden we bedrijven en instellingen verschillende oplossingen om de aanvraag nóg makkelijker en goedkoper te maken.

Wij maken het aanvragen van een VOG betaalbaar, betrouwbaar en moeiteloos voor iedereen. Of je nu een bedrijf, instelling of particulier bent.

Betaalbaar, betrouwbaar en bereikbaar

Hoe kunnen wij onze kosten dan zo laag houden? Door uitsluitend digitale ondersteuning te bieden. Wij zorgen voor een helder proces, met heldere stappen. En kom je er toch niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. Op onze zeer uitgebreide pagina met veelgestelde vragen vind je zeer waarschijnlijk de meeste antwoorden wel. Jouw vraag toch niet beantwoord? Dan helpen we je graag verder via mail of Whatsapp.

Kun je bij ons wel terecht voor een betrouwbare VOG-aanvraag? Jazeker! Wij ontzorgen je in het aanvraagproces, dus aan de voorkant. Jouw gegevens worden via een beveiligde link met Justis gedeeld, waarna zij de aanvraag beoordelen en verder behandelen. 100% betrouwbaar dus.

Over Dienst Justis

Justis is een overheidsorganisatie die de betrouwbaarheid van personen en organisaties beoordeelt, om bij te dragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Zij screent op terreinen waarvan de politiek en samenleving vinden dat betrouwbaarheid belangrijk is en waar zij toegang heeft tot unieke informatie die alleen voor de overheid beschikbaar is.

Dienst Justis houdt zich aan de principes van de rechtsstaat en weegt de belangen van het individu af tegen de belangen van de samenleving bij het screenen van personen en organisaties.

Aparte kosten voor aanvraag en screening

De kosten voor een VOG-aanvraag bestaan grofweg uit twee delen: de aanvraag zelf (wat wij doen) en de screening (wat Justis doet). Het deel van de aanvraag bij Justis kost geld omdat er kosten verbonden zijn aan het verwerken en beoordelen van de aanvraag. Justis moet namelijk verschillende stappen ondernemen om de betrouwbaarheid van de aanvrager te beoordelen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de achtergrond op strafbare feiten en het raadplegen van relevante informatiebronnen. Daarnaast worden administratieve kosten gemaakt om het aanvraagproces te faciliteren en de benodigde documenten te verwerken.

Om de aanvraag voor jou makkelijker te maken, is deze website ontwikkeld. Onze service omvat onder andere het digitaal klaarzetten van de aanvraag. Hierdoor hoef jij zo min mogelijk in te vullen en worden fouten verminderd. Maar ook het proces wordt daardoor overzichtelijker. En dankzij de beveiligde link met Justis, is het echt binnen een paar klikken geregeld.

Er zijn verschillende manieren om je VOG aan te vragen. Soms kan het gratis. Zo niet, zijn wij de voordeligste!

Optie 1: Digitale aanvraag met e-herkenning: gratis
Dit is een digitale aanvraag via je werkgever/instelling met e-herkenning. Wanneer het bedrijf de VOG-aanvraag voor haar medewerkers klaarzet en de kosten op zich neemt, is het voor werknemers zelf gratis. Na het klaarzetten kunnen werknemers de aanvraag digitaal indienen bij Justis. Het is per bedrijf verschillend of deze mogelijkheid wordt aangeboden. 

Optie 2: Schriftelijke aanvraag via gemeentehuis: €7,50
De kosten voor een schriftelijke aanvraag via de gemeente bedragen €41,35 (vrijgesteld van btw) in totaal. Als we de kosten van €33.85 voor de aanvraag bij Justis aftrekken, blijven de kosten voor het gemeentehuis over: €7,50.

Optie 3: Digitale aanvraag via ons: vanaf €7.50
Onze dienst kost slechts €7.50 per aanvraag. Als het bedrijf/instelling de aanvraag via ons regelt, kan dit zelfs €5.50 kosten (voor de werkgever). Of jij als aanvrager kosten hebt als het via ons loopt, ligt eraan of je particulier de aanvraag doet of via jouw bedrijf en of je werkgever deze kosten vergoedt of niet.

Ben je vrijwilliger? Dankun je onder bepaalde omstandigheden een kosteloze VOG aanvragen. De vrijwilligersorganisatie waar je aan de slag gaat kan je hier meer over vertellen.