Start een open portal voor je organisatie

In een paar klikken geregeld. Makkelijk, vertrouwd én voordelig!

Met een open portal kunnen jouw medewerkers binnen een eigen omgeving (de portal) hun VOG aanvragen. Deze is voor iedereen toegankelijk. Medewerkers doen hierbij zelf hun aanvraag en betalen deze ook zelf – net als de kosten van Justis. In het aanvraagproces kun je de bedrijfs- of verenigingsnaam en screeningsprofielen vooraf al invullen, zodat het nog makkelijker wordt.

VOG Portaal voor bedrijven, organisaties en stichtingen voor €5.50

Hoe werkt het?

Je start een open portal in 3 simpele stappen: Eerst kies je een naam voor de portal en vul je de gegevens van je organisatie in. Daarna kies je algemene- of specifieke screeningsprofielen. En vervolgens geef je nog aan of er sprake is van bijzondere omstandigheden. Vervolgens kun je eenvoudig een link delen met degenen die de aanvraag mogen doen.

Jouw portaal is in aanvraag

Jouw aanvraag is goed verzonden en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Mvg, Anja

Welke naam wil je deze portal geven?

Dit vormt meteen de URL van je portal. Zo kun je de formulieren makkelijk uit elkaar houden wanneer je verschillende soorten aanvraagformulieren klaarzet. Deze naam checken wij automatisch op beschikbaarheid en is vrij te kiezen. Het hoeft dus niet de naam van je organisatie te zijn.

portalnaam.verklaringomtrentgedrag.nl - Bezet

De gegevens van de instelling

Geef de naam van de organisatie in en selecteer de juiste. Dan worden automatisch de juiste gegevens ingevuld.

Wie is de beheerder van de portal?

Deze ontvangt de link naar de portal om te delen met de mensen die de VOG nodig hebben.

Wat gebeurt er hierna?

Na het aanmaken van de open portal en screeningsprofielen ontvang je een aanvraaglink die je kunt delen met degenen die een VOG aan mogen gaan vragen. Deze mensen zien vervolgens een vooraf ingevuld formulier, waar zij alleen nog maar hun persoonlijke gegevens aan toe hoeven voegen. Zij dienen zelf de aanvraag in en betalen deze ook.

Is het aanvraagformulier ingevuld en verstuurd? Dan regelt Dienst Justis de rest. Na de betaling van €33.85 aan hen (ook weer door degene die de VOG aanvraagt) ontvangt hij of zij binnen 1 tot 4 weken een bericht en de VOG.

Heeft de aanvrager geen strafblad? Dan ontvangt deze de VOG altijd. Is er wel een strafblad? Kijk dan hier voor meer informatie over de beoordeling van een VOG-aanvraag.

Degene voor wie de VOG is aangevraagd ontvangt de VOG altijd per post op het woonadres dat bij de aanvraag is ingevuld. Dienst Justis stuurt deze dus niet naar de werkgever, bedrijf of instantie.

Belangrijk: als werkgever, bedrijf of instantie dien je zelf de echtheid van de VOG te controleren zodra de medewerker deze overhandigt.

Zodra de aanvraag is afgerond worden je gegevens uit onze database verwijderd. Wij zullen in geen geval je gegevens gebruiken voor andere doeleinden dan voor het indienen van de aanvraag bij Dienst Justis.

Een open portal toch niet wat je zoekt

Bekijk onze andere oplossingen.

Een gesloten portal

Vergelijkbaar met de open portal, maar afgeschermd met een login en de organisatie betaalt de aanvraagkosten. Hierdoor is de gesloten portal vaak meer geschikt voor bedrijven. Binnen deze module heb je volledig inzicht in de mensen die een VOG aanvragen en kun je zelf de screeningsprofielen samenstellen. Ook kun je meerdere VOG-configuraties (voor bijvoorbeeld verschillende functies) eenvoudig opslaan. De HR-verantwoordelijke doet bij de gesloten portal de aanvraag voor alle medewerkers, zij krijgen ieder persoonlijk bericht van Justis voor de vervolgstappen. Handig!

 • Afgesloten aanvraagomgeving voor je medewerkers
 • €5.50 per VOG-aanvraag, kosten voor jou als werkgever
 • Bedrijfsnaam en screeningsprofiel zijn vooraf al ingevuld
 • Als HR-verantwoordelijke handig de aanvraag regelen voor alle medewerkers
 • Je ontvangt de kosten maandelijks via een BTW-factuur
START een gesloten portal

Aanvraagproces op maat

Hiermee creëer je een VOG-aanvraagproces of API op maat, bijvoorbeeld binnen je eigen website. Binnen de aparte beheeromgeving kun je zelf screeningsprofielen voor je medewerkers selecteren, selecteren wie wel of geen toegang krijgen etc. De kosten van de aanvragen (€5.50 per aanvraag) zijn voor jou als werkgever. Voordeel van deze optie is dat het aanvraagproces volledig geïntegreerd is in jouw eigen online omgeving.

 • Aanvraagproces op maat – volledig geïntegreerd in eigen online omgeving
 • €5.50 per VOG-aanvraag, kosten voor jou als werkgever
 • Zelf screeningsprofielen samenstellen
 • Handig te delen via een eigen aanvraaglink
 • Je ontvangt de kosten maandelijks via een BTW-factuur
 • API op maat mogelijk
Aanvraagproces / API aanvragen