Over VOG algemeen

Wat zijn de kosten van een VOG-aanvraag?

De kosten voor een digitale aanvraag zijn €33.85. Dit zijn de kosten die Justis rekent. Voor een schriftelijke aanvraag via de gemeente betaalt u €41,35 (dat zijn de kosten van Justis plus de kosten van de gemeente). Het is altijd raadzaam om eerst te informeren bij de instantie die de VOG vereist of zij de aanvraag voor jou kunnen regelen. In sommige gevallen kan dit namelijk gratis zijn. Wanneer je de aanvraag via deze website doet kost dat €7.50 + de kosten van Justis. Daarmee ben je dus nog goedkoper uit dan bij het gemeentehuis.

Zie www.watkosteenvog.nl voor meer uitleg over de kosten.

Kan ik een VOG aanvragen voor iemand anders?

Nee, een VOG moet persoonlijk worden aangevraagd. Wel kan een werkgever of organisatie (zoals Mijnvogaanvraag B.V.) een aanvraag voor een werknemer of persoon digitaal voorbereiden. De werknemer en/of persoon zelf dient de aanvraag dan verder af te ronden bij Justis

Hoe lang is een VOG geldig?

De geldigheidsduur van de VOG kan niet vooraf worden bepaald, omdat de beoordeling van de aanvraag gebaseerd is op een momentopname. Het is afhankelijk van de werkgever of het ministerie dat verantwoordelijk is voor de regelgeving om te bepalen wanneer je een nieuwe VOG nodig hebt. Het is verstandig om bij jouw werkgever of de instantie die de VOG vereist te informeren naar de geldigheidsduur.

Hoe ontvang ik de VOG?

Binnen een periode van 1 tot 4 weken ontvang je een bericht van Justis. Als je geen strafblad hebt, ontvang je altijd een VOG. Als je wel een strafblad hebt, kun je de informatie over de beoordeling van de VOG-aanvraag bekijken. De VOG wordt altijd per post naar het opgegeven woonadres gestuurd, ongeacht of je de aanvraag online hebt gedaan. Justis stuurt de VOG persoonlijk naar jou en niet naar jouw werkgever of organisatie.

Kan ik een VOG versneld aanvragen?

Er is geen officiële versnelde procedure, maar digitale aanvragen worden doorgaans sneller verwerkt dan schriftelijke aanvragen.

Wat is een VOG?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een document waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie.

Hoelang duurt de verwerking van een VOG-aanvraag?

Het verwerken van de aanvraag duurt doorgaans 1 tot 4 weken. Nadat je de aanvraag via ons hebt ingevuld, zorgen wij ervoor dat deze binnen 32 uur bij Justis wordt ingediend. Justis beoordeelt vervolgens de aanvraag en beslist of de VOG wordt afgegeven. Justis geeft aan dat je binnen 1 tot 4 weken bericht ontvangt. Houd er rekening mee dat de behandeltijd van een VOG-aanvraag kan variëren. In sommige gevallen kan het langer duren, bijvoorbeeld door drukte of vanwege een andere nationaliteit. Het is echter belangrijk om te weten dat de behandeltijd geen invloed heeft op de uitkomst van de aanvraag.

Kan ik een VOG aanvragen voor vrijwilligerswerk?

Ja, vrijwilligers kunnen ook een VOG aanvragen. Sommige organisaties stellen dit zelfs verplicht om de veiligheid te waarborgen. In sommige gevallen kan dit gratis zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Dienst Justis of op gratisvog.nl

Hoe kan ik een VOG aanvragen?

Dienst Justis is de organisatie die verantwoordelijk is voor het beoordelen en verstrekken van de VOG. Je kunt op verschillende manieren een VOG bij hen aanvragen. 1. Je kunt digitaal en rechtstreeks bij Justis aanvragen. Dit kan echter alleen als de instantie die de VOG van jou vereist deze dienst aanbiedt. Het is verstandig om eerst te informeren of zij de aanvraag voor je kunnen regelen. In sommige gevallen kan dit namelijk kosteloos zijn. 2. Je kunt ook schriftelijk een VOG aanvragen via jouw gemeentehuis. Of 3. Je kunt gebruikmaken van deze website om de aanvraag digitaal te doen. Dit is vaak de gemakkelijkste optie en kost €7.50.

Is een VOG verplicht voor bepaalde beroepen?

Ja, voor sommige beroepen is een VOG verplicht. Denk aan banen in het onderwijs, de zorg, de kinderopvang en de financiële sector. Ook voor bepaalde functies in de veiligheidsbranche is een VOG verplicht.

Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing van mijn VOG?

Ja, je kan bezwaar maken bij Justis binnen zes weken na de datum van de beslissing. Je dient jouw bezwaar schriftelijk in te dienen.

Kan ik een VOG aanvragen als ik niet in Nederland woon?

Ja, je kan een VOG aanvragen vanuit het buitenland via een aanvraagformulier dat je kan downloaden van de website van Justis.

Kan ik een VOG krijgen als ik een strafblad heb?

Een strafblad betekent niet automatisch dat je geen VOG kunt krijgen. Het hangt af van het soort strafbaar feit en de relevantie ervan voor de functie of activiteit waarvoor je de VOG aanvraagt. Dienst Justis heeft een VOG-check, waarmee je binnen één minuut inzicht krijgt in je kansen op een VOG. Dit kan je geld besparen, omdat je vooraf kunt inschatten of het zinvol is om een aanvraag in te dienen.

Kan ik mijn VOG digitaal ontvangen?

Nee, de VOG wordt altijd per post verstuurd. Men is echter wel bezig om dit traject volledig digitaal te maken waaronder dus ook het VOG document zelf. Vanuit Justis zijn ze dit aan het uitrollen. Je krijgt dan bij het inloggen op de omgeving van Justis als eerste de vraag of je een papieren of digitale versie wilt ontvangen waarna je de aanvraag verder afrond. Er zijn geen data bekend wanneer men dit volledig heeft uitgerold. Klik op de volgende link voor meer informatie hierover bij Justis zelf.

Waarom wordt een VOG gevraagd?

Een VOG kan vereist zijn voor bepaalde banen, stages, vrijwilligerswerk of het verkrijgen van een vergunning. Het dient als een bewijs van goed gedrag en kan het vertrouwen vergroten bij potentiële werkgevers of organisaties.

Wat gebeurt er als mijn VOG-aanvraag wordt afgewezen?

Als je VOG-aanvraag wordt afgewezen, ontvang je een brief met de reden van afwijzing. Je kunt bezwaar maken tegen deze beslissing. Kijk voor meer informatie op de website van Dienst Justis.

Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een officieel document dat aangeeft of je wel of geen strafbare feiten hebt gepleegd die relevant zijn voor een bepaalde functie of activiteit.

Wat is het verschil tussen een VOG NP en een VOG RP?

VOG NP staat voor "Natuurlijk Persoon" en wordt aangevraagd door individuen. VOG RP staat voor "Rechtspersoon" en wordt aangevraagd door bedrijven of organisaties.

Wat moet ik doen als ik mijn VOG kwijt ben?

Je kan helaas geen nieuwe VOG aanvragen als duplicaat. Je zult een geheel nieuwe aanvraag moeten indienen.

Wat moet ik meenemen voor een schriftelijke aanvraag?

Bij een schriftelijke aanvraag via de gemeente moet je een geldig identiteitsbewijs en het aanvraagformulier meenemen naar de gemeente. Meestal zal dit verstrekt worden door jouw werkgever en/of opdrachtgever.

Wat zijn de criteria voor het verlenen van een VOG?

Justis beoordeelt uw aanvraag op basis van het doel van de aanvraag en kijkt naar eventuele strafbare feiten in relatie tot de functie of taak.

Wat zijn de verschillende screeningsprofielen bij een VOG-aanvraag?

Bij een VOG-aanvraag kun je verschillende screeningsprofielen kiezen, afhankelijk van het doel waarvoor je de VOG nodig heeft. Er zijn algemene screeningsprofielen, zoals "geregeld personenverkeer" of "financiële dienstverlening". Daarnaast zijn er specifieke screeningsprofielen voor bepaalde beroepen, zoals "onderwijs" of "kinderopvang". Het juiste screeningsprofiel wordt bepaald aan de hand van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Wil je zeker weten dat je bij je aanvraag het juiste screeningsprofiel kiest, vraag dit dat even na bij de instantie die de VOG van jou vereist.

Wie kan een VOG aanvragen?

Iedereen die 16 jaar of ouder is kan een VOG aanvragen. Werkgevers, vrijwilligersorganisaties en personen die een VOG nodig hebben voor een visum of emigratie kunnen dit doen.

Wordt mijn werkgever of opdrachtgever op de hoogte gesteld van de uitkomst?

Nee, de uitkomst van jouw VOG-aanvraag wordt niet automatisch aan jouw werkgever meegedeeld. Je ontvangt zelf de verklaring en kunt deze aan jouw werkgever/opdrachtgever overhandigen.

Over deze website

Hoe kom ik met jullie in contact?

Je kunt contact opnemen met VerklaringOmtrentGedrag.nl door het contactformulier op de website in te vullen of een e-mail te sturen naar info@verklaringomtrentgedrag.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren op je bericht.

In de tussentijd kan je voor je vragen misschien het beste naar onze support omgeving gaan op support.verklaringomtrentgedrag.nl waar we proberen alle belangrijkste vragen te beantwoorden.

Kan ik een BTW-factuur krijgen?

Alleen zakelijke klanten van VerklaringOmtrentGedrag.nl kunnen een BTW-factuur ontvangen voor de VOG-aanvragen die zij indienen. Voor particuliere aanvragers is het niet mogelijk om een factuur te genereren. Je kunt op onze site een portal voor je medewerkers aanmaken en de VOG voor hen betalen. In dat geval krijg jij een factuur.

 

Hoe werkt VerklaringOmtrentGedrag.nl en wat is de rol van Justis in het proces?

VerklaringOmtrentGedrag.nl is een dienstverlener die het aanvragen van een VOG vereenvoudigt. Justis is de instantie die de VOG-aanvragen behandelt en beslist of een VOG wordt verstrekt.

Nadat je de aanvraag via ons hebt ingevuld, zorgen wij ervoor dat deze binnen 32 uur bij Justis wordt ingediend. Justis beoordeelt vervolgens de aanvraag en beslist of de VOG wordt afgegeven. Justis geeft aan dat je binnen 1 tot 4 weken bericht ontvangt.

Is verklaringomtrentgedrag.nl / Mijnvogaanvraag B.V. betrouwbaar?

Wanneer je een aanvraag doet bij ons, sturen wij deze zo snel mogelijk door naar Dienst Justis. Dienst Justis is onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en beoordeelt de VOG aanvraag volgens de officiële richtlijnen. Een VOG digitaal aanvragen is (dus) 100% veilig en betrouwbaar via ons. Tevens zijn wij de voordeligste keuze in Nederland en gebruiken we jouw gegevens alleen om jouw aanvraag te verzorgen.

Kan ik de status van mijn VOG-aanvraag volgen via VerklaringOmtrentGedrag.nl?

Nee, de status van je VOG-aanvraag moet je opvragen bij Justis. VerklaringOmtrentGedrag.nl heeft geen inzicht in de procedure die Justis gebruikt en kan daarom geen informatie verstrekken over de status van je aanvraag. Justis geeft zelf aan dat je binnen 1 tot 4 weken bericht ontvangt.

 

Wat is het tarief voor het aanvragen van een VOG via VerklaringOmtrentGedrag.nl en wat zijn de totale kosten?

Het tarief voor het verwerken van een VOG-aanvraag via VerklaringOmtrentGedrag.nl is €7,50. Daarnaast dien je een bedrag van €33,85 rechtstreeks aan Justis te betalen. De totale kosten bedragen dus €41,35.

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een VOG via VerklaringOmtrentGedrag.nl?

Door een VOG aan te vragen via VerklaringOmtrentGedrag.nl bespaar je tijd en moeite, omdat je niet zelf naar het gemeentehuis hoeft te gaan of een e-Herkenning hoeft aan te vragen. Bovendien biedt VerklaringOmtrentGedrag.nl de voordeligste tarieven voor het verwerken van VOG-aanvragen. Het is verstandig om bij jouw werkgever of de instantie die de VOG vereist te informeren of je de aanvraag eventueel ook via hen kan doen. In sommige gevallen betalen zij dan de aanvraag.