De Digitale VOG: Gemakkelijk, Snel en Betrouwbaar

De Digitale VOG: Gemakkelijk, Snel en Betrouwbaar

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is essentieel voor veel functies en vrijwilligerswerk. Tegenwoordig kun je naast de papieren versie ook kiezen voor een digitale VOG. Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen? In dit artikel leggen we alles stap voor stap uit.

Wat is een Digitale VOG?

Een digitale VOG is, zoals de naam al zegt, de digitale variant van de traditionele papieren VOG. Beide documenten bewijzen dat je geen strafbare feiten op je naam hebt staan die relevant zijn voor de functie of het doel waarvoor je de VOG nodig hebt. Het verschil zit hem in de manier waarop je de VOG ontvangt en verwerkt. De digitale VOG ontvang je via je berichteninbox op MijnOverheid, terwijl de papieren versie per post komt.

Voordelen van een Digitale VOG

  • Sneller: Je ontvangt de digitale VOG meestal sneller dan de papieren versie.
  • Gemakkelijk: Je hoeft niet te wachten op de post en kunt de VOG direct opslaan en doorsturen.
  • Milieuvriendelijk: Geen papier betekent minder afval en een lagere ecologische voetafdruk.

 

De digitale VOG direct in je Berichtenbox van je MijnOverheid app.

 

Hoe vraag je een Digitale VOG aan?

Stap 1: Doe de aanvraag

Er zijn verschillende manieren om een VOG aan te vragen:

a. Via je werkgever of organisatie: Veel werkgevers of organisaties regelen de aanvraag voor je. Als dit niet het geval is, kun je het gemakkelijk zelf doen.

b. Rechtstreeks bij Justis via het gemeentehuis: Je kunt persoonlijk naar het gemeentehuis gaan om een aanvraag in te dienen.

c. Via verklaringomtrentgedrag.nl: Wij verzorgen de aanvraag voor jou bij Justis, zodat je niet zelf naar het gemeentehuis hoeft.

 

Stap 2: Bevestig je voorkeur

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van Justis. Hierin kun je aangeven of je de VOG digitaal wilt ontvangen of per post.

 

Stap 3: Ontvang je VOG

Je hebt gekozen hoe je de VOG wilt ontvangen. Dit gebeurt als volgt:

a. Per post: De VOG wordt naar je huisadres gestuurd. Je geeft deze vervolgens aan je werkgever of de organisatie die de VOG van je vraagt.

b. Digitaal: De VOG komt in je berichteninbox van MijnOverheid. Je slaat de VOG zelf op en stuurt deze door naar de betreffende organisatie.

 

Stap 4: Controle door de organisatie

De organisatie die je VOG nodig heeft, controleert de echtheid van het document. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de verificatiemethoden die Justis biedt.

 

Waarom verklaringomtrentgedrag.nl?

Bij verklaringomtrentgedrag.nl betaal je slechts €7,50 voor onze service naast de standaardkosten van Justis. Dit is niet meer dan je kwijt zou zijn bij het gemeentehuis, maar met veel minder moeite. Justis doet de screening en geeft de VOG uit. Wij maken het aanvragen zo gemakkelijk mogelijk. Nadat je de aanvraag indient krijg je een mail van Justis waarin je aangeeft of je de VOG digitaal of op papier wil.

Wil je meer weten of direct je VOG aanvragen? Ga naar verklaringomtrentgedrag.nl en ervaar zelf hoe makkelijk het kan zijn.

Waarom organisaties kiezen voor onze snelle en betaalbare VOG-aanvragen

Waarom organisaties kiezen voor onze snelle en betaalbare VOG-aanvragen

Snel en betaalbaar VOG's aanvragen voor je medewerkers. Ontdek hoe verklaringomtrentgedrag.nl efficiënte en transparante oplossingen biedt voor organisaties. Start vandaag nog!

Lees verder
Wat kost een VOG? In het kort.

Wat kost een VOG? In het kort.

Ontdek de kosten van een VOG! Vraag een Verklaring Omtrent Gedrag aan via je werkgever (€33,85) of zelf via de gemeente of online (€41,35). Vrijwilligers vaak gratis.

Lees verder
De Digitale VOG: Gemakkelijk, Snel en Betrouwbaar

De Digitale VOG: Gemakkelijk, Snel en Betrouwbaar

Ontdek de voordelen van een Digitale VOG: snel en gemakkelijk, direct in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Lees verder
VOG voor ZZP'ers: Wat je moet weten

VOG voor ZZP'ers: Wat je moet weten

Ontdek hoe je als zzp'er eenvoudig een VOG aanvraagt. Leer over de kosten, het proces, en hoe onze service je kan helpen bij een snelle en efficiënte aanvraag.

Lees verder
Kies het juiste screeningsprofiel voor je VOG-aanvraag

Kies het juiste screeningsprofiel voor je VOG-aanvraag

Ontdek hoe je het juiste screeningsprofiel kiest voor je VOG-aanvraag. Leer waarom dit belangrijk is en hoe je de aanvraag soepel en snel afhandelt.

Lees verder