VOG voor ZZP'ers: Wat je moet weten

VOG voor ZZP'ers: Wat je moet weten

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) hebben soms ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Dit document is essentieel voor bepaalde beroepen en functies, vooral wanneer je werkt met kwetsbare groepen of vertrouwelijke informatie. In dit artikel leggen we uit wat je kunt verwachten bij het aanvragen van een VOG als zzp'er, hoe onze service je daarbij kan helpen, en wat de kosten zijn.

 

Wat is een VOG en waarom heb je het nodig?

Een VOG is een verklaring van de overheid waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een specifieke taak of functie. Als zzp'er kan je opdrachtgever een VOG van je verlangen om te verzekeren dat je betrouwbaar bent.

 

Hoe vraag je een VOG aan als zzp'er?

Je kunt een VOG op drie manieren aanvragen:

  1. Op het gemeentehuis: €41,35.
  2. Via de organisatie die de VOG van je vraagt: €33,85.
  3. Via verklaringomtrentgedrag.nl: €7,50 of in sommige gevallen zelfs voor €5,50, plus €33,85 voor Justis. Nooit meer dan op het gemeentehuis dus.

 

Specifieke informatie voor zzp'ers

Als zzp'er moet je vaak bepaalde gegevens aanleveren voor de VOG-aanvraag. De organisatie waarvoor je werkt, kan je helpen met het invullen van deze gegevens. Het is belangrijk om te weten welke informatie je moet verstrekken en hoe het proces verloopt.

 

Specifieke informatie voor organisaties

Voor organisaties die regelmatig VOG’s aanvragen voor hun zzp'ers of andere medewerkers, bieden wij extra services aan. We nemen je het hele aanvraagproces uit handen, waarbij je zelf kunt bepalen hoe dit eruitziet en welke opties je hebt binnen het proces.

Met onze VOG-portal opties kun je eenvoudig en efficiënt VOG-aanvragen beheren binnen je organisatie. We bieden drie verschillende portals aan: een open portal, een gesloten portal en een aanvraagproces op maat. Kies de optie die het beste bij jouw behoeften past.

VOG voor ZZP's - Stucadoor aan het werk

Open Portal

Bij de open portal kunnen medewerkers zelfstandig hun VOG aanvragen en betalen (€5,50 per VOG). Bedrijfs- of verenigingsnaam en screeningspunten zijn vooraf ingevuld, waardoor het proces eenvoudig is. Aanvragers krijgen extra korting en de aanvraaggegevens zijn altijd correct. Dit is ideaal voor verenigingen en eenvoudig te delen via een aanvraaglink.

 

Gesloten Portal

De gesloten portal is afgeschermd met een login en de organisatie betaalt de aanvraagkosten (€5,50 per VOG). Deze optie biedt volledig inzicht in de aanvragen en stelt HR in staat om eenvoudig verschillende VOG-configuraties op te slaan en te beheren. HR doet de aanvragen voor medewerkers, die vervolgens persoonlijk bericht ontvangen van Justis.

 

Aanvraagproces op Maat

Deze optie biedt een volledig geïntegreerd VOG-aanvraagproces binnen jouw eigen online omgeving. Je kunt zelf de screeningspunten samenstellen en bepalen wie toegang krijgt. De kosten (€5,50 per VOG) zijn voor de werkgever. Het proces is handig te delen via een aanvraaglink en er is een mogelijkheid voor een op maat gemaakte API.

 

Klaar om je VOG aan te vragen?

Ga naar verklaringomtrentgedrag.nl en start je aanvraagproces vandaag nog. Wil je als organisatie gebruikmaken van onze services? Ontdek alle mogelijkheden op VOG voor Organisaties en zie hoe wij je kunnen helpen met een eenvoudig en efficiënt aanvraagproces.

 

Waarom organisaties kiezen voor onze snelle en betaalbare VOG-aanvragen

Waarom organisaties kiezen voor onze snelle en betaalbare VOG-aanvragen

Snel en betaalbaar VOG's aanvragen voor je medewerkers. Ontdek hoe verklaringomtrentgedrag.nl efficiënte en transparante oplossingen biedt voor organisaties. Start vandaag nog!

Lees verder
Wat kost een VOG? In het kort.

Wat kost een VOG? In het kort.

Ontdek de kosten van een VOG! Vraag een Verklaring Omtrent Gedrag aan via je werkgever (€33,85) of zelf via de gemeente of online (€41,35). Vrijwilligers vaak gratis.

Lees verder
De Digitale VOG: Gemakkelijk, Snel en Betrouwbaar

De Digitale VOG: Gemakkelijk, Snel en Betrouwbaar

Ontdek de voordelen van een Digitale VOG: snel en gemakkelijk, direct in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Lees verder
VOG voor ZZP'ers: Wat je moet weten

VOG voor ZZP'ers: Wat je moet weten

Ontdek hoe je als zzp'er eenvoudig een VOG aanvraagt. Leer over de kosten, het proces, en hoe onze service je kan helpen bij een snelle en efficiënte aanvraag.

Lees verder
Kies het juiste screeningsprofiel voor je VOG-aanvraag

Kies het juiste screeningsprofiel voor je VOG-aanvraag

Ontdek hoe je het juiste screeningsprofiel kiest voor je VOG-aanvraag. Leer waarom dit belangrijk is en hoe je de aanvraag soepel en snel afhandelt.

Lees verder